Vízilabda – Játékosbemutató

Masters Vizes Európa Bajnokság??‍♀️

Idén nyáron masters vízilabda csapatunk Szlovéniában, Kranjban méretteti meg magát. A verseny kezdetéig bemutatásra kerülnek játékosaink.

Kezdésként rögtön a csapat egyik legendája, Drávucz Rita!

Szolnoki születésű világ- és Európa-bajnok magyar vízilabdázónő tizennégy éves koráig úszott, ezt követően kezdett vízilabdázni. Egy év múlva Kecskemétre igazolt, itt mutatkozott be az első osztályban, ahol ötödikek lettek. 1996-ban a junior Európa-bajnokságon harmadik volt. Ebben az évben Szentesre igazolt. 1997-ben magyar bajnokságot nyert. A junior világbajnokságon negyedik volt. A felnőtt Eb-n ötödik lett.
1998-ban megvédte bajnoki címét a Szentessel. A csapat a BEK-ben negyedik volt. A junior válogatottal aranyérmes volt az Európa-bajnokságon. A felnőtt válogatott játékosaként hetedik helyezést ért el a világbajnokságon. 1999-ben ismét magyar bajnok lett. A junior vb-n bronzérmes volt. A felnőttek között negyedik volt a világkupában és az Európa-bajnokságon.
2000-ben magyar bajnok és magyar kupa-győztes volt. A BEK-ben bronzérmet szereztek. A válogatottban harmadik lett az olimpiai selejtezőn. Ezzel lemaradt az ötkarikás szerepléstől. Az új szezont az olasz Lerici csapatában kezdte meg. 2001-ben az Európa-bajnokságon arany, a világbajnokságon ezüstérmes volt.
A következő szezont a szintén olasz Orizzonte Cataniánál kezdte meg. Új csapatával 2002-ben BEK-győztes és olasz bajnok valamint a bajnokság gólkirálynője lett. Az év végén a válogatottal megnyerte a világkupát. 2003-ban ismét olasz bajnokságot nyert és a legtöbb gólt szerezte a bajnokságban. Klubjával a BEK-ben negyedikek voltak. Az Európa-bajnokságon második, a vb-n ötödik lett a válogatottal.
2004-ben újra olasz bajnok és BEK-győztes volt. Magyarország színeiben a világligában második, az olimpián hatodik lett. Az olimpia után a Fiorentinához szerződött. Új klubjával második volt a bajnokságban. Az olasz bajnokságban ismét gólkirálynő lett. A világbajnokságon aranyérmes lett és beválasztották az All star csapatba. A világligában negyedikek lettek.
2006-ban második lett az olasz bajnokságban. A LEN-kupában negyedik helyen végeztek. Az Európa-bajnokságon harmadik, a világkupában ötödik lett. 2007-ben olasz bajnok és gólkirálynő volt. Megválasztották a bajnokság legjobb idegenlégiósának. Februárban egy otthoni balesetben eltörte a kezét. Emiatt kimaradt a vb-csapatból. Klubjával megnyerte a BEK-et, egyben a döntő legeredményesebb góllövője lett. Novemberben az európai szuperkupát is megnyerte klubjával.
2008-ban a válogatottal kivívta az olimpiai indulás jogát. A Fiorentinával második volt az olasz bajnokságban. Ismét elnyerte a gólkirálynői címet. A BEK-ben bronzérmet szereztek. Az Európa-bajnokságon bronzérmes, az olimpián negyedik volt a válogatottal. 2009-ben második lett ismét Olaszországban. A világbajnokságon hetedik lett.
2010-ben második helyen végzett az olasz bajnokságban. A válogatottal az Eb-n ötödik, a világkupában és a világligán hatodik volt. Júniusban az Universitas Szegedhez igazolt. Új csapatával a magyar kupában második, a bajnokságban negyedik volt. A bajnokság góllövőlistáján harmadik lett. A világbajnokságon kilencedik volt.
A 2011–2012-es szezonban az olasz Pro Reccohoz igazolt. Klubjában a bajnokságban nem, csak a nemzetközi mérkőzéseken szerepelt. A BEK-et megnyerték. A 2012-es női vízilabda-Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett. Az olimpiai selejtezőn a válogatottal kivívta az olimpiai indulás lehetőségét. Az olimpián negyedik helyezést ért el.
Az olimpia után sérülése, majd gyermekvállalás miatt hosszabb időre felhagyott a vízilabdázással, de hivatalosan nem jelentette be a visszavonulását. A MOB sportigazgatóságán dolgozott.Ezt követően az Emberi Erőforrások Minisztériuma sport államtitkárságának munkatársa lett.
2017-ben visszatért az OB I/B-s III. Kerületi TVE színeiben.

 

Írd le véleményed