Női ifjúsági felkészülés

Felnőtt és utánpótlás csapatainknál javában zajlik a felkészülés a tavaszi szezon küzdelmeire. Női ifjúsági csapatunk a bajnokság rajtját a dobogó alsó fokáról várhatja. A felkészülés jegyében 2 napos tornán vettek részt lányaink, a szlovákiai Naszvadon. A torna tanulságait, edzőjük Hercz Paula értékelte:

?: Pénteki napunk 2 edzéssel telt, amit számunkra minden igényt kielégítő csarnokban tudtunk le.
Az első rögtön érkezés után zajlott. Itt nem sok labdával találkoztak a lányok. Tipikus alapozó edzés volt, sok futással és erősítéssel. Második edzésen már szerepet kapott a labdás elemek gyakorlása is.
Napunkat finom vacsorával zártuk. Fejben már a másnapi erőpróbákon járt az agyunk.

Szombat reggel kezdődött a kupa, melyen velünk egyetemben, 5 csapat küzdött. Tatabánya??, Surany?? , Otrokovice?? és a hazai FERPLAST??.
Nálunk nem szerepelt 98-as születésű játékos. Zömében 1-2, de inkább 3 évvel fiatalabb lányaim vették fel a harcot.
Tatabányát már ismertük, de számomra a többi csapat ismeretlen volt.
Surany közel azonos korú játékosokat hozott, gyors, betörésekre alapozott játékot képviseltek.
FERPLAST már rendelkezett több junior korú játékossal, ami meg is látszódott a teljesítményükön. Összeszedett, gyors, pontos játékuk volt. Náluk is jellemző a húzásokból kialakított helyzetek értékesítése.
A két Szlovák csapat, meglepett minket az erőszakos 1 1 elleni játékkal. Az itthoni bajnokságban, nincs ilyen intenzitású támadás. Fault után is mentek tovább. Ehhez sikerült rövid időn belül adaptálódnunk Ennek eredményeként Surany ellen sikerült nyernünk, de az utolsó mérkőzésen, melyet a hazai csapat ellen játszottunk, már nem voltunk ilyen szerencsések. Fáradt csapatom, helyenként jó játékkal kikapott.
Legtanulságosabb mérkőzésünk a Cseh Otrokovice ellen volt. Roppant jó felépítésű, felkészített, villámgyors játékot játszó csapat. Hozzá kell tenni, hogy náluk játszott a legtöbb idősebb játékos, akik a felnőtt bajnokságban edződnek.
Kézilabda minden szegmensében előrébb járnak jelenleg, de ellenük nyújtotta számomra a csapatom a legjobb teljesítményt. Hiába kaptunk ki, a mérkőzés egyes részében, csupán 1-2 gól volt a különbség. Számomra pozitív volt látni, mire képesek a lányok.
Védekezésünk és támadásunk is jól működött bizonyos mérkőzéseken. Természetesen vannak lemaradásaink. Sokkal agresszívebb játékot kell nyújtanunk, labdafelhozatalunk még elmarad a várttól, és még többet kell gyakorolni a gyors húzásokból történő betöréseket.

Mindent összevetve, gratulálok a lányoknak. Büszke vagyok rájuk. Ha ebben a tempóban folytatjuk a felkészülést, akkor nagyon szép eredmények várnak ránk a bajnokságban..??‍♂️??

Írd le véleményed