Bemutatkozás

BSC 1995

Egyesületünk 1995 óta ad sportolási lehetőséget a legkisebbektől a felnőttekig. Jelenleg három szakosztállyal működünk: kézilabda, sakk és vízilabda. A sportklub képzései hosszúéveken keresztül kizárólag Budakalászon folytak, napjainkban Budakalász mellett Békásmegyeren, Óbudán és Újpesten is várjuk a sportolni vágyók jelentkezését. Kiemelt célunk, hogy elnyerjük Óbudán az utánpótlásközpont címet.

 

Kézilabda szakosztály

Szakosztályunk a 2018/2019-as szezonban 10 csapattal képviselteti magát a Magyar Nemzeti Bajnokság küzdelmeiben.

  • NB II férfi felnőtt
  • NB II női felnőtt
  • Férfi ifjúsági III osztály
  • Női ifjúsági III osztály
  • Pest megye férfi felnőtt
  • Férfi serdülő III. osztály
  • Gyermekbajnokság fiú U14 II osztály
  • Gyermekbajnokság fiú U12
  • Gyermekbajnokság lány U14
  • Gyermekbajnokság lány U11

Céljaink

NB II férfi felnőtt

Csapatunk 4. szezonját kezdte meg Széles László edző vezetésével. Célunk az idei évben, a bajnoki cím megszerzése és ezzel kivívni az NB1/B indulási jogot.

NB II női felnőtt

Női felnőtt csapatunkat – a tavalyi évhez hasonlóan – a Pick Szegeddel játékosként magyar bajnokságot nyert Borsodi Péter irányítja. A 2016/2017-es szezonban az NB II Dél-Nyugati csoportjában bronzérmet szerzett női alakulatunkra idén szeretné megismételni a kiemelkedő sikert, és újabb érmet szerezni.

Utánpótlás

A BSC működésében az elsődleges szempontok közé tartozik a kézilabdázók tanulmányainak, felkészülésének, valamint a versenyeztetésüknek az összehangolása. Sportolást és tanulást egyesítjük. Célunk egyrészt a fizikális és szellemi terhelés helyes
arányának kialakítása, az edzések közötti szabadidő célszerű kitöltése. Másrészt a játékosok napi elfoglaltságának és érdeklődési körének megfelelő oktatási intézmény megtalálása és a személyiségnek, érdeklődésnek, előképzettségnek megfelelő oktatási forma kialakítása.
(Együttműködés a közoktatási intézményeink igazgatóival, a testnevelőkkel, a pedagógus testületekkel, a városi térségi kulturális szakemberekkel.)

Az egyesületünknek a környező településeken és Budapesten is jó híre van. Az eredményeink alapján láthatják az itt folyó szakmai munka sikerességét, tapasztalhatják a minőségi sportolásra alkalmas környezet színvonalasságát, látva a csapatokon belüli összetartó, jó
hangulatot, szívesen igazolnak az egyesülethez, hogy itt folytassák pályafutásukat. Természetesen az egyesületben folyó munkát, az elért eredményeket továbbra is közkinccsé tesszük, ismertetjük, hogy minden érdeklődőhöz eljusson, hogy jobban megismerjenek bennünket.

Vízilabda

Vízilabda szakosztályunk aranyérmet szerzett a 2017-es Masters FINA Világbajnokságon. A BSC 1995 női vízilabda csapat hatalmas küzdelmek árán lett világbajnok. A kiemelkedő sikert szeretnénk megköszönni a számos támogatónak és mindenkinek, aki hozzájárult
valamilyen formában: Lakatos Zoltán (BSC 1995 elnök), Tóth Gyulának, Rubint Rékának, Schobert Norbertnek és Kisvári Péternek, valamint a fantasztikus szurkolóknak, akik szívvel-lélekkel drukkolták végig a világeseményt a lelátókon és a közösségi oldalakon egyaránt.

A tavaly megszerzett aranyérem után ismét sikerre éhesen utazik Masters csapatunk az augusztusi Európa Bajnokságra. A változatlan célokat idén Budapest helyett a Szlovéniai, Kranjban érhetik el.

A világbajnok csapat névsora:
Edző: Györe Lajos
Játékosok: Boros Júlia, Drávucz Rita, Stieber Mercedesz, Zsoldos-Rédei Katalin, Szalkay
Orsolya, Pelle Anikó, Gruber Laura, Ipacs Barbara, Papp Tímea, Vargáné Gazdag Erika,
Szentkereszti Gabriella, Győri Eszter, Kis-Primász Ágnes, Zsámbok Lili, Brávik Fruzsina.

 

Létesítmény fejlesztés

Egyesületünk 2018-as évben történő beruházásai között, kiemelkedik a csarnok építés projekt. Egy fedett kézilabda csarnok kerül kialakításra, ami NBII-es mérkőzések szervezéséhez szükséges szigorú előírásoknak felel meg. A megvalósulásához szükséges
TAO támogatások nagy segítséget nyújtanak egyesületüknek. Amennyiben lehetősége van, kérem, támogassa multifunkcionális csarnokunk mielőbbi üzembe helyezését. A létesítmény 40 méter hosszú, 20 méter széles pálya kialakítására alkalmas. A terület lehetővé teszi az Óbudai iskolák számára, hogy szabvány méretű kézilabda pályán kipróbálhassák a sportágat. A kézilabda mellett alkalmas teremlabdarúgás, röplabda és kosárlabda sportok űzésére is. A hétköznapok folyamán a létesítmény az Óbudai Iskolák oktatási igényeinek megfelelően a gyerekek sportolását kívánja segíteni. A csarnok kialakítása és méretei lehetővé teszik Iskolai rendezvények lebonyolítását, mint például: szalagavatók, iskolanapok, ballagások. Egyesületünk örömmel fogadja Óbudai események megrendezését is illetve céges évzáróknak, sportnapoknak is helyet biztosít. A III. kerületi Önkormányzattal történt egyeztetések alapján, 2019-es évtől több sportágban is Diákolimpiai helyszínként szerepel.

Írd le véleményed