Bemutatkozás_régi

BSC 1995

Egyesületünk 1995 óta ad sportolási lehetőséget a legkisebbektől a felnőttekig. Jelenleg három szakosztállyal működünk: kézilabda, sakk és vízilabda. A sportklub képzései hosszúéveken keresztül kizárólag Budakalászon folytak, napjainkban Budakalász mellett Békásmegyeren, Óbudán és Újpesten is várjuk a sportolni vágyók jelentkezését. Kiemelt célunk, hogy elnyerjük Óbudán az utánpótlásközpont címet.

 

Kézilabda szakosztály

Szakosztályunk a 2018/2019-as szezonban 10 csapattal képviselteti magát a Magyar Nemzeti Bajnokság küzdelmeiben.

  • NB II férfi felnőtt
  • NB II női felnőtt
  • Férfi ifjúsági III osztály
  • Női ifjúsági III osztály
  • Pest megye férfi felnőtt
  • Férfi serdülő III. osztály
  • Gyermekbajnokság fiú U14 II osztály
  • Gyermekbajnokság fiú U12
  • Gyermekbajnokság lány U14
  • Gyermekbajnokság lány U11

Céljaink

NB II férfi felnőtt

Csapatunk 4. szezonját kezdte meg Széles László edző vezetésével. Célunk az idei évben, a bajnoki cím megszerzése és ezzel kivívni az NB1/B indulási jogot.

NB II női felnőtt

Női felnőtt csapatunkat – a tavalyi évhez hasonlóan – a Pick Szegeddel játékosként magyar bajnokságot nyert Borsodi Péter irányítja. A 2016/2017-es szezonban az NB II Dél-Nyugati csoportjában bronzérmet szerzett női alakulatunkra idén szeretné megismételni a kiemelkedő sikert, és újabb érmet szerezni.

Utánpótlás

A BSC működésében az elsődleges szempontok közé tartozik a kézilabdázók tanulmányainak, felkészülésének, valamint a versenyeztetésüknek az összehangolása. Sportolást és tanulást egyesítjük. Célunk egyrészt a fizikális és szellemi terhelés helyes
arányának kialakítása, az edzések közötti szabadidő célszerű kitöltése. Másrészt a játékosok napi elfoglaltságának és érdeklődési körének megfelelő oktatási intézmény megtalálása és a személyiségnek, érdeklődésnek, előképzettségnek megfelelő oktatási forma kialakítása.
(Együttműködés a közoktatási intézményeink igazgatóival, a testnevelőkkel, a pedagógus testületekkel, a városi térségi kulturális szakemberekkel.)

Az egyesületünknek a környező településeken és Budapesten is jó híre van. Az eredményeink alapján láthatják az itt folyó szakmai munka sikerességét, tapasztalhatják a minőségi sportolásra alkalmas környezet színvonalasságát, látva a csapatokon belüli összetartó, jó
hangulatot, szívesen igazolnak az egyesülethez, hogy itt folytassák pályafutásukat. Természetesen az egyesületben folyó munkát, az elért eredményeket továbbra is közkinccsé tesszük, ismertetjük, hogy minden érdeklődőhöz eljusson, hogy jobban megismerjenek bennünket.

Vízilabda

Vízilabda szakosztályunk aranyérmet szerzett a 2017-es Masters FINA Világbajnokságon. A BSC 1995 női vízilabda csapat hatalmas küzdelmek árán lett világbajnok. A kiemelkedő sikert szeretnénk megköszönni a számos támogatónak és mindenkinek, aki hozzájárult
valamilyen formában: Lakatos Zoltán (BSC 1995 elnök), Tóth Gyulának, Rubint Rékának, Schobert Norbertnek és Kisvári Péternek, valamint a fantasztikus szurkolóknak, akik szívvel-lélekkel drukkolták végig a világeseményt a lelátókon és a közösségi oldalakon egyaránt.

A tavaly megszerzett aranyérem után ismét sikerre éhesen utazik Masters csapatunk az augusztusi Európa Bajnokságra. A változatlan célokat idén Budapest helyett a Szlovéniai, Kranjban érhetik el.

A világbajnok csapat névsora:
Edző: Györe Lajos
Játékosok: Boros Júlia, Drávucz Rita, Stieber Mercedesz, Zsoldos-Rédei Katalin, Szalkay
Orsolya, Pelle Anikó, Gruber Laura, Ipacs Barbara, Papp Tímea, Vargáné Gazdag Erika,
Szentkereszti Gabriella, Győri Eszter, Kis-Primász Ágnes, Zsámbok Lili, Brávik Fruzsina.

 

Sakk szakosztály

Idén eddig 10. alkalommal rendeztünk a sakkversenyünket gyermekek és felnőttek számára. A sorozat sajnos ez évben nem Budakalászon lett megrendezve a versenyt Szentendrén rendeztük meg, ahol tudtunk termet kapni a rendezvényre.

 

A múltban, Pest megyében ez a kupa nagy népszerűségnek örvendet 30-40 fő részt vételével, rendeztük versenyünket, bízunk benne, hogy a jövőben erre ismételten lesz lehetőségünk, és versenyünket visszahozhatjuk Budakalászra.

 

A budakalászi általános iskolában jelenleg 12 fő részvételével folyik a sakkszakkör Sármási Péter szakoktató vezetésével.

 

Sakk szakosztályunk az Országos Sakkszövetség nyilvántartása alapján, mely a legrangosabb országos korcsoportos verseny eredményein alapul, jelenleg fiatal versenyzőink Pest megye legeredményesebb ifjúsági csapata.

 

Egyéni korcsoportos magyar bajnokságon gyermekeink remekeltek.

 

Budakalászi ifjúsági csapatunk a Szombathelyen megrendezésre kerülő Országos Nemzeti rapid csapatversenyen az U10- es kategóriában a Második helyet szerezte meg, ami Pest megye sakktörténelmében példátlan. Ugyanitt Matos Bálint U8- as kategóriában a 3. helyezést szerezte meg. Bálint és Márk részt vettek az EU bajnokságon ahol az előkelő 4-dik illetve 8.helyet szerezték meg.
A Faluházban rendezett versenyeinket is szeretnénk folytatni 2017-ben, növelve a résztvevők számát is.

 

Sajnos a sakk-készleteink és óráink meglehetősen elhasználódtak az elmúlt időszakban, ezért szeretnénk újakat vásárolni.
——————————————————————————————————————————————–

Írd le véleményed