Újdonsült edzőnk: Král Károly!

Újdonsült edzőnk a női utánpótlás újjá építésébe csatlakozott, azon belül is az ifjúsági csapat vezetőedzőjeként tevékenykedik augusztus óta. Csapatát javarészt serdülőkorú játékosok alkotják, így hatalmas szükség lesz a 35 évnyi kézilabdában szerezett tapasztalatára. Játékos és edzői pályafutását saját szavaival meséli el, fogadjátok sok szeretettel:

Král Károly: “A kézilabdát 1984-ben kezdtem Solymáron a PEMÜ SE-ben. Ahol a serdülő és ifi után az NB1-es csapat tagja lehettem. Innen igazoltam 1996-ban németországba, ahol elkezdtem ismerkedni az edzősködéssel is. Miután hazatértem igazoltam az NB1/B-s Lajosmizse csapatához és onnan a szintén NB1/B-s Csömörhöz. Ezután egy év olaszországi kitérő következett a CUS Pallamano Chieti csapatánál. Ezután az NB1/B-s Hargita KC és aztán Solymári SC NB2.

Játékosként 39 évesen szakítottam a sportággal. A 28 év tapasztalata, annak minden mélységével és magasságával segítségemre van edzőként. 2000-től edzősködöm megszakítás nélkül. Többek között NB2 női bajnokságban 9 évet töltöttem el,itt volt egy 2. és 3. helyezésünk.

Ezután ismét Németországba költöztünk. Az itt eltöltött 6 év alatt, mint játékosedző is dolgoztam. De felnőtt női és utánpótlás csapatokat edzettem párhuzamosan.

2016-ban a hazaköltözés után a Pilisvörösvári KSK NB2-es férfi csapatánál húztam le 2 és fél szezont. Akikkel 3.helyezést értünk el a 2018/19 szezonban.

A 2019/20-as szezont már a Budakalászi SC-nél a leány utánpótlásban kezdtem. Az építkezés elkezdődött a női vonalon, és amint látom, számítanak rám és a tapasztalataimra az új egyesületnél. Ez nagyon sok erőt és motivációt ad, amit szeretnék a gyerekeknek tovább adni.

Hiszek abban,hogy a befektetett munka, és idő valamikor megtérül és nem csak sportolókat, hanem értékes embereket nevelünk ki az egyesületnél!”

Sok sikert, Károly! Hajrá BSC!

Írd le véleményed