Ezüstérem a Strand Világjátékokról! ???

A hosszú évek óta alapembernek számító Tóth Emese ezúttal is behívót kapott a strandkézilabda váltogatottba. Első alkalommal került megrendezésre a ANOC World Beach Games, amelynek Katar fővárosa, Doha adott otthont. Emeséék jó előjelekkel vághattak neki, hiszen a nyári Európa Bajnokságon ezüstérmet szereztek.

A csoportban 3 vereség mellett 2 győzelemmel sikerült az utolsó továbbjutóhelyet, azaz a 4. helyet megszerezni. A negyeddöntőben a másik csoport első helyezettje, Görögország várt válogatottunkra. A mérkőzésen Tóth Emese vezette védelem végig kiválóan működött és mindkét szettben 14 ponton tartották ellenfelüket, így 2-0 arányban sikerült nyerni és jöhetett az elődöntő. A legjobb 4 között Vietnám válogatottjával mérkőztek meg a mieink, és két magabiztos szettel jutottak be a döntőbe, ahol Dánia jutott ismét ellenfélnek. Jöhetett az Európa Bajnokság visszavágója, sajnos hasonló forgatókönyvvel, szoros mérkőzésen ismét az északiak örülhettek. Hatalmas gratuláció az ezüstérmes csapatnak és különösen játékosunknak, Emesének!

A férfi válogatott 6. helyezést ért el a nagyon erős kiegyenlített mezőnyben, az edzői stábot erősítette ezúttal is korábbi kiváló játékosunk, Hajdu Tamás! Gratulálunk! ??????


Hajrá BSC!

Írd le véleményed