Serdülő csapat edzőtábori összegző

Serdülő csapatunk Piroska Krisztián vezetésével a hosszú hétvégét kihasználva Balassagyarmatra látogatott 3 napra, hogy mini edzőtáborral készüljenek az elkövetkezendő szezonra.
Péntek reggeli indulást követően délelőtt már edzésen vettek részt a játékosok, ahol egy kis lábmunka fejlesztés követően egyéni képzés követett, hogy aztán kis taktikai gyakorlással készüljenek a délután megvívandó edzőmérkőzésre. Természetesen a nagy hőségre való tekintettel a két edzés között egy kis strandolásra is volt
lehetőség, a 33 fokban a fiúk örömmel csobbantak és hűtötték le izmaikat, hogy aztán az óriás sakktáblán kis szellemi munkával töltsék el szabadidejüket.
A szórakozást munka követte, mégpedig a balassagyarmati serdülő és ifi csapat játékosai elleni edzőmeccsel. Korosztálybeli különbség szemmel látható volt a hazai csapat javára, de a kalászi srácok fizikai lemaradásukat gyorsasággal valamint akarattal igyekeztek pótolni. A mérkőzés kissé hullámzó volt, ahol kifejezetten jó periódusokkal örvendeztették a vezetőedzőt Szabó Dávidék. Bár az eredményjelző tábla sima hazai sikert mutatott, de felkészülés lévén, nem az eredmény számított, hanem a gyakorlásé volt a főszerep.
Délutáni fizikálisan megterhelő mérkőzést követően estére a fiúk szabadprogramot kaptak, hogy aztán a másnap reggeli futásra frissen és kipihenten érkezzenek. Kissé nehézkes volt a csapat számára a 7.00 órás kelés, de mire kiértek a futásra kijelölt parkba már mindenki készen állt a következő kihívásra. Nagyszerű hozzáállással teljesítették az 1 órás futó/ lépcsőző programot, így jöhetett a jól megérdemelt reggeli és pihenés, mert 11.00-kor várt a következő tréning a fiúkra. A délelőtti tréning kis labdarúgással kezdődött, ajándékként a
tegnapi délutáni tisztes helytállásért, ezt követően a támadás és védekezés csiszolása került terítékre, hogy az edzést végén jusson még kis idő egyéni képzésre valamint taktikai értekezletre, mert délutáni újabb edzőmeccs várt a kalászi legényekre a gyarmati fiúk ellen. A kiadós ebédet követően jöhetett egy kis csendes pihenő, hogy maximális erőbedobással jöhessen az újabb küzdelem. Szemlátomást sikerült a fiúknak kipihenniük magukat, ezúttal Fehér Miki vezérletével tartották a lépést a hazaiakkal. A kapuban mind Péter Bence mind Pogány Kende, hozta az extrát. Kovács Marci alkalmi beállósként értékesítette helyzeteit, Takács Dani védekezésbe tartotta rettegésbe az ellenfél balátlövőit, Gábriel Zozi is megtalálta góllövő formáját, Réthy testvérek Zalán és Gellért nagy küzdése eredményességgel is párosult, Pályi Gergő az ellenfél nyitott védekezésének okozott kellemetlen pillanatokat. Szabó Dávid az előző napi 10 gólos teljesítmény után kiemelt figyelmet kapott az ellenfél védőitől, ezáltal több teret nyitva a társai számára. Egy végletekig kiélezett mérkőzésen végül a hazaiak győzedelmeskedtek 2 góllal, ami remek eredménynek tekintett Piroska Krisztián vezetőedző, mert ellenfél jónéhány ifjúsági korú játékossal töltötte fel keretét a mérkőzésre.
A nagy küzdelmet követően az út a fagyizóba vezetett, hogy megérdemelten jussanak a fiúk egy kis cukorhoz. Estére még összegyűlt a társaság a Panzió halljába, hogy egy kis sportágspecifikus activity keretein belül mérjék össze erejüket a 3 csapatba osztott játékosok, sok kacagás és mulatságos pillanat után eljött a lefekvés ideje, mert másnap reggel újabb futás várt a fiatalokra. Immáron 5 edzés után kissé „rozsdásan” keltek a játékosok, de remek mentalitással vetették bele magukat az újabb nap munkájába és teljesítették az újabb 1 órás futó/ lépcsőző programot, hogy reggeli és 2 órás pihenőt követően újabb délelőtti edzés keretein belül pallérozódjanak tovább. Az előző napi hősies küzdelem ismét labdarúgással lett megjutalmazva, hogy ezt
követően taktikai és technikai képzés vegye át a szerepet. Becsülettel elvégezték a játékosok az elvárt munkát, így a megérdemelt ebéd és délutáni pihenőt követően, az utolsó edzés várhatott a fiúkra. Kissé fásult játékosokra délután egy hosszabb egyéni képzés várt.
Összegezve nagyon hasznos 3 napot zárt a kalászi serdülő csapat. Egyaránt jutott idő fizikális felkészítésre, de az edzőmeccsek és az edzések lehetőséget adtak új taktikai felállások gyakorlására. Nem mellékesen csapatkohézió szempontjából is nagyon hasznos volt, a srácok végig együtt voltak, remekül szórakoztak és a közös „szenvedés” is összehozta őket, ami remélhetőleg a szeptember 13-ai bajnoki nyitányon eredményben is megmutatkozik.

Írd le véleményed