Megcsináltuk!

Nyár végén a 2020/2021-es szezonnak dobogós vágyakkal vágott neki a férfi felnőtt csapatunk. Ez nem tűnt irreális célnak, azonban elnézve a mezőnyt triviálisnak sem volt mondható. A korábbi évek összecsapásaiból kiindulva, valamint az igazolásokat mérlegelve többen is jó eséllyel pályáztak a dobogó különböző fokaikra – a Salgótarjáni SKC a feljutási céljaival, a Gödöllő és a Csömör rutinos és hosszú ideje együtt játszó csapatával , a PLER U23 pedig a legtöbb edzéssel bíró, lobbanékony és fiatal játékoskeretével célozta meg a tabella legelejét. A csapatunk háza táján is voltak távozók és érkezők, illetve Győri-Dani Zsolt személyében új edzővel vágott neki a gárda ennek a derekas megmérettetésnek.

Az őszi szezont a korona vírus okozta hektikus környezetben a fiaink 2 vereséggel és egy döntetlennel zárták, egynéhány mérkőzés pedig tavaszra tolódott.
A szezon második felében a csapatunk a presztízs mérkőzéseit a Salgótarjánnal kezdte, ami sajnos még kicsit korainak bizonyult, és ismét alul maradtunk. Dobogós céljainkat azonban továbbra sem adtuk alább, és a mérkőzéseink során a csapatunknak is sikerült egyre jobban összecsiszolódnia. A Gödöllőnek az őszi fiaskó után tisztességesen visszavágtunk, majd következett a PLER U23-as, rendre kimagasló teljesítményt nyújtó fiatal csapata, ahol az őszhöz hasonlóan szintén egy végletekig kiélezett mérkőzésen 30-30-as döntetlent értünk el. Hat fordulóval a szezon vége előtt nyílt volt még a bajnokság, ennek tudatában vágtunk neki a Csömör elleni első mérkőzésnek, ahol egy szoros első félidőt követően 7 gólos győzelemmel zártuk a rangadót. A visszavágóra az elmúlt hétvégén került sor, ahol a dobogó második foka volt a tét. Kissé foghíjasan, ám annál nagyobb elánnal léptünk a csömöri pályára, ahonnan hosszú ideje nem sikerült pontot hoznunk. Az előző mérkőzéshez hasonlóan egy szoros első félidőt követő, hajtós második 30 perc következett, ahol a fegyelmezett játékunknak és a kemény védekezésünknek köszönhetően magabiztos győzelemmel zártuk a párharcot.

Ezzel a győzelemmel a klub történetének legnagyobb sikerét érte el férfi felnőtt csapatunk – a Magyar Nemzeti Bajnokság II. ?helyén zárja a 2020/2021-es szezont!
A bajnokság utolsó fordulója még hátra van, azonban számunkra már tét nélküli, remélhetőleg örömjáték lesz.
Gratulálunk a csapatnak és a szakmai stábnak az elmúlt 25 év legfényesebb szerepléséhez!

Hajrá BSC!

1 Response
  1. Vancsik József

    Nagy gratula a fúknak ! Játékosoknak,vezetőknek ! Csömörön ott voltam és megyek az utolsó ,záró meccsre is !
    HAJRÁ KALÁSZ !

Írd le véleményed